Skanner

Jeg fikk plutselig tilgang til en eldre liten flat-skanner, en CanonScan FB 630U. Driversidene til Canon sa noe om at det ikke var support for Linux, men skitt au, den så så fin ut, så jeg prøvde likevel. Tilkoplingen var bare en usb-kabel. Ikke egen strømkabel engang. Jeg plugget den inn og fyrte opp xsane. Og gjett hva: Den virket helt uten videre, og skanner så det er en fryd. Om det er xsane som har støtte for skanneren, om det er en egen driver, eller skanneren selv støtter en generisk protokoll aner jeg ikke, men dette var altså så plug-and-play som det kan være mulig å håpe på. Distro: Fedora Core 6. Slik ser den ut:
CanonScan FB 630U

One Response to “Skanner”

  1. ilmari says:

    Vi har en sånn på jobben min også, og den funka umiddelbart når jeg plugget den inn i arbeidsstasjonen min, som kjører Ubuntu Dapper. Det er SANE som kommer med driver for den (/usr/lib/sane/libsane-canon630u.so.1), og den bruker bruker libusb for selve kommunikasjonen.

    Jeg blir stadig “imponert” over hvor mye driver-styr mine kolleger som bruker Mac OS X og Windows XP må gjennom for å bruke USB-dingser som Bare Funker™ i moderne Linux-distribusjoner.

Leave a Reply