Terry Pratchett: Maskerade

Heksene Granny og Nanny har mistet sin kjære med-heks Magrat, da hun giftet seg med kongen i forrige heksehistorie. De trenger derfor en ny for å være tre – en til å kjekle, en til å megle, og en til å bære og hente. Valget faller på ulykkelige Agnes Nitt, men hun har reist til storbyen for å stå på scenen i den store operaen. Der skjer det imidlertid uforholdsmessig mange mord, og et romantisk men skummelt operaspøkelse lurer i skyggene. Maskeradeball og mystery-house-krim, der Granny og Nanny fungerer som selvutnevnte detektiver, og løser saken til slutt. Selvsagt uhemmet parodiering av klassisk opera og av operafantomet. Hvem morderen er, er ikke så vanskelig å gjette, men det gjør ikke historien et øyeblikk dårligere. Relativt stram regi til Pratchett å være. Morsom og drivende, og plutselig er den ferdig. Anbefales.

http://users.linpro.no/ingvar/books.html

Leave a Reply