Mikael Niemi: Mannen som døde som en laks

Dette er en artig bok, men den spriker for mye for min smak. Den utgir seg for å være en kriminalroman, men underveis er den også rikshistorie, språkhistorie, og psykologisk og minoritetpolitisk roman. Litt for mye av det gode. En strammere form hadde kledd den godt. Therese kommer fra Stockholm til Pajala i Tornedalen for å lede etterforskningen av et bestialsk mord, men får problemer med språket. Der snakker nesten alle nemlig tornedalsfinsk. Underveis treffer hun en kjekk mann med sterke følelser for språket. Av og til trist. Av og til rar. Av og til spennende. Anbefales bare sånn passe, og om man ikke gjetter hvem morderen er når man kommer sånn halvveis uti, bør man i det minste forstå i hvilken retning det bærer.

http://users.linpro.no/ingvar/books.html

Leave a Reply