J.K. Rowling: Harry Potter and the Deathly Hallows

Måtte jo få med meg slutten av historien. Boka starter som mange av forgjengerne, med et blikk på hva sjefsskurken Voldemort driver med, og hvem han dreper for tiden. Etter litt action og luftakrobatikk sklir historien over i en ulidelig kjedelig del der heltene krangler og vaser rundt i skog og mark, og oppfører seg som barnslige drittunger. Boka hadde blitt bedre om denne delen var blitt klippet langt vekk. Så er det full fart igjen, før klimaks nærmer seg. Historien er ganske mørk og dyster, med en elegant liten Luke-I’m-your-father-vri. Avslutningen langstrakt og storslått, og epilogen koselig. Dett var dett. Ingen av Potter-bøkene kommer opp mot magien i den første, selv om dette ikke var den dårligste i serien.

http://users.linpro.no/ingvar/books.html

Tags: , ,

Leave a Reply