Jo Nesbø: Kakerlakkene

Egentlig bok nummer to om Harry Hole. Den norske ambassadøren i Bankok blir funnet myrdet, og saken er såpass delikat at myndighetene ønsker å hysje det ned. Norge sender en politimann som helt sikkert ikke kommer til å finne ut av noen ting, slik at saken kan henlegges så fort som mulig. Harry Hole. Dumt, for Harry nøster sakte men sikkert opp trådene, i følge med en lokal, skallet, halvt amerikansk, kvinnelig overbetjent. Underveis dukker det opp flere lik, vakre kvinner blir myrdet, og det blir en del blod. Relativt høy Agatha Christie-faktor på hvem som er morderen. Og hakket over nødvendig voldelig avslutning. Det er ikke nødvendig å fortelle hvordan det høres ut når hjernemasse drypper fra veggen. Ikke verst som bok nummer to. Godkjent, og vel så det.

Tags: , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.