Morten Harry Olsen: Størst av alt

En gutt møter djevelen, og mister noe av seg selv, vokser opp og blir, vel, en drittsekk, før han finner ut av seg selv i godt voksen alder. Ikke nødvendigvis fortalt i den rekkefølgen. Et sidemoment er at han finner et mulig oldbibelsk skrift under bygging av en golfbane, noe som kan stoppe utbyggingen, og forpurre forholdet han har til en kvinne han er glad i. Boka er full av golf, muligens som en allegori på livet eller noe slikt. Men det er for mye golf, særlig i begynnelsen av boka, og det blir trettende om man ikke er spesielt interessert. I tillegg er boka for møysommelig i oppbyggingen, og tenderer til kjedelig i deler av fortellingen. Og når de spennende sekvensene kommer, der hovedpersonen når en krise, eller får virkelig store opplevelser, eller når djevelen dukker opp, er det bare korte blaff i en litt for langtekkelig og litt for flat bok. Anbefales egentlig ikke.

Leave a Reply