Statisk kompilert ext2online på Debian Sarge

Merk: Dersom du prøver å gjøre noe av det som står under på et eget system, ta backup, og konsekvensene selv. Om noe brekker får du beholde alle bitene.

Når man har blitt vant til muligheten til å utvide filsystemer i fart er det alltid nedtur å komme til en maskin der dette ikke er mulig fordi distribusjonen er for gammel. Filsystemet ext3 i Debian Sarge er slik. Standard-kjernen er 2.6.8-ettellerannet, og de nødvendige patchene for utvidelse av ext3 i fart kom ikke inn i kjernen for rundt 2.6.10. Nå er det mange som bruker kjerner fra backports.org på Sarge, f.eks 2.6.12 eller 2.6.16, og disse har jo de nødvendige patchene. En backport av ext2resize-pakka fra Etch er imidlertid vanskelig, da den krever nyere kompilator og biblioteker enn det som følger med Sarge.

Maskinen jeg tittet på hadde backportet kjerne med de nøvendige patchene. Og så dagens lille tricks: En statisk kompilert binær. Jeg tok ext2resize-1.1.19, la på debian -patchene, og kompilerte denne på en RHEL4-boks med

LDFLAGS="-static" ./configure
LDFLAGS="-static" make

Vi får da noen fine binærer i src-katalogen. En rask sjekk med file viser at de som forventet er statisk kompilerte. Kopierte ext2online over i /usr/local/sbin på maskinen med Sarge, og kjørte ext2online på volum som var utvidet fra 2 til 4 GB. Fungerte brillefint.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.