Jules Verne: The Mysterious Island

Det er fint å ha en ved-siden-av-bok som alltid er tilgjengelig, om man skulle glemme å ha med seg annet å lese på. Derfor har jeg som eksperiment hatt “The mysterious Island” som ebok på mobiltelefonen min. Som leser har jeg brukt Opera Mini. Artig som eksperiment, men jeg tror ikke jeg kan anbefale det noe særlig ellers. Siden jeg stort sett passer på å ha med andre ting har det tatt litt over ett år å bli ferdig med denne. Litt morsomt i seg selv. Jeg leste denne boka første gang på norsk da jeg var ganske liten, og fant Jules Vernes samlede komplett med illustrasjoner i magasinet på skolebiblioteket. Et godt minne. Jeg fant en oversettelse til engelsk på nettet, komplett med de gamle tegningene jeg husker fra jeg var liten. Denne utgaven var praktisk htmlifisert i kapitler, og dermed velegnet for Opera Mini, men oversettelsen var litt underlig noen ganger, så jeg lurer på om den gjort av en glad amatør. Fullt overkommelig likevel. Boka anbefales selvsagt på det varmeste, og burde være en del av allmendannelsen, og pensum i klassisk mekanikk og kjemi. Den norske oversettelesen, evt en av Gutenbergprosjektet sine utgaver er kanskje å foretrekke.

Leave a Reply