Robert Jordan: The Eye of The World (Wheel of Time series volume 1)

Middelaldermiljø. Noen ungdommer som reiser fra den koselige landsbyen sin, og blir forfulgt av onde skapninger med hette og kappe. De finner ut at Den store slemmingen i mørketårnet sitt prøver å få tak i dem. På veien får de følge med en trollmann-figur og en staut krigersk kar som vet alt om å forsvare seg mot det meste og å overleve ute i det fri, og som forresten er eksil-arving til et kongedømme med navn som slutter på “ndor”. Vertshusbesøk, hemmelige underjordiske veier, en pussig kjempefigur som prater om å leve langsomt og er veldig glad i trær. En del slåssing. Skumle magiske kniver og berømte sverd som går i arv. Høres det kjent ut? Mm. En ren ripoff av originalen altså. Trist, egentlig. Trollmannfiguren er en dame. Javel. Det er noen jenter med i følget. Javel. Noen scener klippet ut av Conan the Barbarian (ikke overraskende, siden Jordan har co-forfattet noen Conan-historier). Men originalt. Nei. Les heller den virkelige originalen. Ved for stor Jordan-dose, les den en gang til. The Eye of the World anbefales dermed ikke spesielt. Jeg tror ikke jeg kommer til å lese etterfølgerne. Nå døde jo Jordan nylig, så det spørs jo også om man noen sinne får enden på hele visa. Elleve (eller tolv) bind + prequel? Gjeeeesp.

Tags: , , , ,

One Response to “Robert Jordan: The Eye of The World (Wheel of Time series volume 1)”

  1. billy says:

    Yep. Stort gäspande på Jordans universum.

Leave a Reply