Kjell Ola Dahl: Lille Tambur

Jeg fortsetter min ferd bakover i tiden, og har kommet enda et avsnitt tilbake i historien om Franken og Gunnarstranda. Gunnarstranda har fått en lungesykdom, og bør vel egentlig slutte å røyke, begynne å ta medisinen sin. På pur F sender han et typsk overdosedødsfall til obduksjon, men så viser det seg at kvinnen er myrdet. Frank Frölich havner i Afrika sammen med en snerten kvinnelig journalist mens han og Gunnarstranda etterforsker drapet. Her er det mye bra, men litt mye på en gang, kanskje. Det virker litt kunstig at en lokal afrikansk journalist analysererer nord-sør-konflikten mens Franken fosøker å finne den forsvunnede forskeren på miljøproblemer i Victoriasjøen, mens VG graver opp kritikk av norsk bistandspolitikk på 70-tallet. Og løsningen virker litt konstruert, og kanskje ikke så elegant som man kunne håpe. Men likevel, veldreid og spennende. Det holder.

Leave a Reply