Colin Dexter: The silent world of Nicholas Quinn

Den nesten helt døve Nicholas Quinn blir ansatt under tvil i syndikatet for utenlandssensur i Oxford. Senere blir han funnet død av blåsyreforgiftning. Det kan likne selvmord, men inspektør (eller hva nå som tilsvarer denne graden i det norske politisystemet) Morse finner raskt ut at han må etterforske et vrient mord. Her er det mange detaljer og mye å henge med på om man vil ha med seg hele etterforskningen. Det blir svært grundig redegjort for hele intrigen, men likevel klarer i alle fall ikke jeg gjøre rede for saken før Morse på ekte Poirot-manér klarerer med de gjenlevende impliserte sittende omkring seg. Her er det flere vendinger, og leseren blir lurt minst to ganger mot slutten. De beste passasjene er imidlertid ikke etterforskningsdetaljene, men spillet mellom Morse og Lewis, og Morse og flere av de mistenkte, ikke minst Monica Hayes. Dette er en svært god krim, men man må ha tid til å lese den. Anbefales for dem dette måtte gjelde.

Tags: , ,

Leave a Reply