Agatha Christie: Etter begravelsen

Den formuede Richard Abernethie dør plutselig, og familien samles til begravelsen, og for å høre betingelsene i testamentet. Dit kommer også Richards søster Cora, som i sin ubarmhjertig barnslige lettsindighet utbryter “Men han ble da myrdet, ikke sant?” Dagen etter blir Cora selv brutalt myrdet med øks, og jakten er i gang. Advokaten som er testamentfullbyrder for Abernethie gjør en del etterforskning på egenhånd, før han kontakter sin gamle venn Poirot. Og Poirot, etter litt kamuflasje, finner i kjent stil løsningen på mordet, som er litt overraskende denne gangen. Det blir ikke lagt ut mange tråder her, og jeg tviler på at selv den mest årvåkne klarer å gjette morderens identitet før Poirot kommer med det klassiske foredraget til slutt.

Rimelig bra Poirot. Gode personskildringer i klassisk Christie-stil, men ikke genial. Anbefales, tja, sånn passe.

Tags: , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.