Boris Akunin: Tyrkisk Gambit

Varvara Souvorova, en ung vakker kvinne, litt dum, men med bein i nesa, reiser fra Moskva til krigen på Balkan for å besøke sin forlovede som er stasjonert ved generalstaben. Underveis mister hun penger og transport, men blir reddet av ingen ringere enn Fandorin, som er kurér på vei til samme sted som henne. Fandorin får nye oppdrag, og Varvara blir hans assistent. Ved staben blir det mistanke om at en spion er løs, og Varvara og Fandorin, med god hjelp av krigsreporterne på stedet, utsendt fra de store europeiske avisene, må forsøke å finne denne spionen før krigen mot tyrkerne blir tapt.

Fandorin, som er en sjenert actionhelt av en James Bond i den første boka, spiller her andrefiolin, men ruller til slutt saken opp i siste scene. Boka gir et ganske realistisk, om enn noe galgenhumoristisk bilde av krigføringen. Jeg visste ikke en gang at Russland var i krig med det Ottomanske riket på denne tiden. Boka anbefales varmt, både for krimelskere og historiefriker.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.