Jan Guillou: Riket ved veiens ende

Avsluttningen av historien om Arn og Cecilia. Arns tjeneste som tempelridder er over, og Cecilia slipper til slutt ut av kloster. Arn starter på hjemreisen, men Cecilia blir bedt om å ta klosterløftene og bli priorinne i et nytt kloster. Rekker Arn fram i tide? Spenningen er til å ta og føle på i damebok-fra-middelalderen-stil. Arn har med seg masse penger og masse krigserfaring hjem, og er dessuten en levende legende i hjemlandet. Han blir overbevist av Jomfru Maria at han skal bruke alt dette til å skape et rike for alle i distriktet, og resten av boka går med på å fortelle hvordan han får til dette, med kamp og renker mot den ene fienden etter den andre. Masse å kose seg med både for kvinnelige og mannlige lesere. En av historiene som blir vevd inn er en skikkelig røversak der Arns spion blir sendt inn i fiendens leir, og i James Bond / Romeo og Julie -stil, vinner kongens tillit, nedkjemper marsken i kamp, og får prinsessens gunst. Flott bok, morsom avslutning på historien, og resultatet blir selvsagt Sverige. Anbefales.

Leave a Reply