David Eddings: Queen of Sorcery (The Belgariad part II)

Garion, nå også kjent under sitt familienavn Belgarion, sønnesønnesønn-ganger-ørten-i-mente av trollmannen Belgarath, og veldig grandnevø av hans datter Polgara, er på jakt etter tyven som har stjålet “The orb of Aldur”, som i sin tid nedkjempet den onde guden Torak. Med på laget har han en gruppe gode hjelpere fra de forente kongedømmene omkring. Her er det både prinser og riddere, hestevisker og en kjempe som kan bli til en bjørn, og jammen blir det kastet inn en liten keiserlig prinsesse underveis også. Hun heter Ce’Nedra og er en skikkelig bortskjemt drittunge. Jammen er det bra at tante Polgara er med og kan sette henne på plass. Snart er det bare Ce’Nedra og Garion som ikke har skjønt tegninga om det gamle profetiet at prinsessen skal møte kongearvingen som kommer tilbake fra eksil. Gjengen drar på turné fra konge til konge for å samle støtte til krigen som snart kommer. Underveis passer Garion på å bli kidnappet til et skikkelig Conan-eventyr der Polgara til slutt befrir ham fra slangedronningen, og bekjemper slangeguden med det samme.

Det er stadig litt underholdende, men jeg klarer ikke helt å få det til å ta av.

Leave a Reply