David Eddings: Pawn of Prophecy (The Belgariad part I)

Stakkars Garion. Han er foreldreløs, og vokser opp i sin tante Pol sitt kjøkken på gården til bonden Faldor. Ingen far eller mor i sikte, og dessuten er det middelalder. I kjøkkenet blir han satt til å vaske gryter, så det er ikke rart at han blir en sutrekopp, og synes litt synd på seg selv, selv om han er en populær lekekamerat blant de andre barna på gården. En dag dukker det opp en gammel historieforteller og vagabond som Pol kaller en “Old Wolf”, men som hun ser ut til å være svært glad i. Etter en del hendelser må Wolf og Pol ta med seg Garion på langtur, og det viser seg at Wolf er den eldgamle trollmannen Belgarath, og Pol er datterens hans, Polgara, og så er vi i gang med en klassisk fantasy. Garion viser seg å ha interessant slektskap og blir forfulgt av mørke ryttere, men får heldigvis selskap av mektige venner som hjelper til underveis.

Underholdende nok, men litt forutsigbart, kanskje.

Leave a Reply