David Eddings: Castle of Wizardry (The Belgariad part IV)

Trollmannen Belgarath er litt sliten etter kampen mot den slemme trollmannen i forrige bok, og Polgara har hendene fulle med et lite barn noen må ta seg av, så Garion må klare seg litt på egenhånd, og skremmer de slemme prestene litt. Så bærer det til Riva som er über-kongesete for hele Vesten. Garion får endelig med seg at det faktisk er han er kongen som kommer tilbake fra eksil, og at han dessuten skal gifte seg med den ekstremt bortskjemte Ce’Nedra. Etter forlovelsen, og en del sutring, finner Garion ut at det er profetert at han skal ut og drepe den onde guden Torak. Like greit å få det overstått, så han setter ut med Belgarath, som forresten ikke var så syk likevel når det kom til stykket, samt Silk. Damene blir sure, men Ce’Nedra bestemmer seg for å støtte forloveden likevel, og lager en avledningsmanøvre ved å starte krig. Her går det parodiske over i det absurde, og det topper seg idét Ce’Nedra insisterer på å få rustning med større pupper en hun egentlig har.

Jadda. Morsomt i alle fall.

Leave a Reply