Stieg Larsson: Menn som hater kvinner

Journalisten Mikael Blomkvist blir dømt for ærekrenkende uttalelser, og tar en periode i eksil for å skrive familiekrøniken til Wanger-klanen og Wanger-konserrnet. Denne oppgaven er egentlig et skalkeskjul for å løse et eldgammelt forsvinningsmysterium. Med på laget får han etter hvert den antisosiale hackeren Lisbeth Salander som researcher, og det blir riktig så makabert etter hvert.

Her er det drivende god fortelling, grundig oppbygning av persongalleri, og utspekulert intrige. I alt en svært god og spennende bok, og ting nøstes opp rimelig pent og pyntelig mot slutten. Jeg synes den taper seg litt under epilogen, der forfatterens politiske innstilling kommer litt for tydelig til syne. Leseren kunne trukket slutninger selv, uten å få dem fôret ned halsen. Boka kan likevel trygt anbefales. Les den før filmen kommer.

One Response to “Stieg Larsson: Menn som hater kvinner”

  1. [...] er jo en oppfølger til svært populære “Menn som hater kvinner”. Vi følger den ekstremt intelligente, men folkeskye og rebelske Lisbeth Salander og journalisten [...]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.