Anne Holt: 1222

Etter en togulykke blir de rammede innlosjert på høyfjellshotellet på Finse. Samtidig kommer den verste snøstormen i manns minne, og de er helt isolert fra omverdenen. Så begynner folk å dø. Flaks at det finnes en pensjonert rullestolbruker ved navn Hanne Wilhelmsen på stedet.

Til forskjell fra den forrige Hanne Wilhelmsen-boka fra Anne Holt er dette en veldig godt skrevet kriminalroman. Og dette er ikke først og fremst på grunn av intrigen. Den er oversiktlig og grei, og den som ikke har gjettet hvem som er morderen når man kommer til siste akt har ikke fulgt skikkelig med underveis. Som en kvinnelig Poirot (og ikke uten humoristiske sidespark til nettopp Agatha Christie) lytter, snakker og iaktar Hanne, før hun avslutter som Poirot ved å peke ut morderen i peisestuen når alle er tilstede.

Nei, selv om intrigen er grei, er det først og fremst det at Hanne Wilhelmsen her blir fremstilt glitrende i jeg-perspektiv. Vi får se hvordan hun har lukket seg inne etter skyteepisoden som lenket henne til rullestolen, og hennes følelser og behov blir nydelig beskrevet, så leseren nærmest lukter og smaker det samme som henne.

Dette er en glimrende krim, der Anne Holt gir Hanne Wilhelmsen oppreising etter langt sykefravær. Måtte det komme flere bøker i samme stil.

Anbefales varmt for krimelskere, både fra Agatha Christie-leiren, og gamle Anne Holt-fans.

Tags: , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.