Patricia Cornwell: Post Mortem

Rettsmedisineren Kay Scarpetta, leder for rettsmedisinsk institutt i en småby i sørstatene får forelagt nok et lik med samme varemerke som de tre før. Stump vold, voldtekt og kvelning. En sinnsyk massemorder er på ferde. Sammen med drapsetterforskeren Pete Marino må de nøste opp saken og røyke ut morderen. For å komplisere sakene må Kay samtidig agere mor for sin 10 år gamle niese, og på instituttet må hun kjempe en politisk kamp mot hennes overordnede som ønsker henne kastet.

Den første boka om Kay Scarpetta, fra 1990. Ikke en dårlig debut, og til og med litt spennende etter hvert, om enn kanskje uten de helt store overraskelsene. Jeg stusser litt over det svært tette samarbeidet mellom rettsmedisinerne og politiet. Kay deltar svært aktivt i etterforskningen. Det er kanskje slik i USA? Forfatteren er nøye med detaljer, og sparer ikke på blod og gørr under obduksjonene og tankene Kay gjør seg underveis. Det er tilsynelatende gjort god research, selv om det er noen biter av detaljene rundt datamaskinen og databasen som brukes på instituttet som virker litt, vel, komiske kanskje, i dagens lys. Det blir ikke bedre av å oversette DOS- og SQL-kommandoer til norsk.

Jeg kommer til å lese flere av Scarpetta-bøkene, jeg.

Tags: , ,

Leave a Reply