Håkan Nesser: Menneske uten hund

Bok nummer en i Barbarotti-kvartetten. Men Gunnar Barbarotti kommer ikke inn i historien før vi nærmer oss halvveis. Og da har vi rukket å bli kjent med en trist familie. Under familieselskapet like oppunder jul, der en nypensjonerte læreren og hans svært vellykkede datter feirer felles fødselsdag, forsvinner den realityskandalerammede sønnen, og et av barnebarna med bare en dags mellomrom. Vi blir godt kjent med de enkelte personene, og forfatteren gjengir deres følelser og liv svært naturtro. Jeg faller særlig for den fjorten år gamle Christoffer som lever i skyggen av sin storebror. Veldig bra.

Barbarotti, når han til slutt entrer scenen, er like avslappet og fin som i etterfølgeren.

Her vet leseren på forhånd mer eller mindre hva som skjedde, og må observere hvordan etterforskningen snirkler seg fram. Mot slutten blir det likevel svært spennende.

Dette er en svært god bok. Anbefales varmt.

Tags: , ,

Leave a Reply