Arnaldur Indriðason: Gravstille

Lillesøster til bursdagsbarnet i et barneselskap sitter og sutter på en rar stein som broren fant ved en byggeplass. Det viser seg at det ikke er en stein, men en menneskeknokkel. Erlendur Sveinsson får nok en fortelling fra fortiden på Island å nøste opp.

Også i denne boka veksler forfatteren mellom å fortelle fra fortiden og nåtiden. Vi får være med på en historie fra 40-tallets Island. En mann mishandler sin kone i år etter år. Parallelt med å legge ut denne ganske grusomme historien avdekkes skjelettet som beinrestene stammer fra, og spenningen ligger selvsagt i hvem som ligger der, og hvorfor.

Erlendur nøster møysommelig opp saken, med hjelp av sine faste sidekicks, Sigurdur Óli og Elínborg, og det er godt at han har hjelp. Strengt tatt har han egentlig mer enn nok med å dykke ned i Reykjaviks underverden for å finne og ta seg av sin gravide narkomane datter.

Krim av kjent merke, men med høy kvalitet, altså. Ikke en rysare, snarere litt trist og ettertenksom.

Tags: ,

Leave a Reply