Håkan Nesser: Beretningen om herr Roos

Ante Valdemar Roos er en kjedelig mann i 60-årene som lever et kjedelig liv. Han mistrives i jobben som økonomimedarbeider på en termosfabrikk. Han misliker det kjedelige samlivet med sin kone. Han misliker sine stebarn, som på sin side misliker ham. Han har i det hele tatt ikke så mye å leve for. Inne i seg har han drømmen hans far gav ham: Fred og ro, en solskinnstur i skogen; Aldri bedre enn dette. Så får han plutselig sjansen til å forandre dette livet. Fra den andre siden av skogen finner vi Anna, ei ensom ung jente, 21 år, polsk avstamming, rusmisbruker på forbedringshjem. Hun tar gitaren sin og rømmer gjennom skogen.

Dette er en svært vakker historie om omsorg og vennskap, og hvordan livet kan forandre seg når to til da ukjente personer møtes. Leserer rekker å favne en rørende omsorg for hovedpersonene, og historien er en rik opplevelse også før kriminialbetjent Gunnar Barbarotti og hans trofaste etterforskningskamerat, Eva Backman trer inn, i kapittel 24, når historien plutselig får et kriminelt innslag.

Det er også umulig å la være å kose seg med Barbarotti og hans livsanskuelse og glede over, tja, de nære ting. Verden trenger flere som ham.

Svært godt skrevet historie, Håkan Nesser på sitt aller beste. Anbefales på det varmeste.

Tags: , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.