Håkan Nesser: Førstebetjenten og tausheten

Førstebetjent Van Veeteren bestemmer seg for å reise til Kreta på ferie, men blir kalt ut for å oppfylle gjeld til en gammel forbundsfelle, og må bistå i en forsvinningssak i det idylliske Sorbinowo-området som er tjukt av feriekolonier og turgåere. En ung kvinne blir rapportert å være savnet fra sekten “Det rene livet”, men når Van Veeteren undersøker saken blir det påstått at ingen er savnet. Så blir liket av en ung kvinne funnet i skogen, og det trappes opp til en mordsak.

Her er det litt for mye røre. Klassikerne “slesk sektleder mesker seg med nakne unge piker”, og “sektmedlemmer hjernevasket til å holde tett for politiet” blir litt for billig, synes jeg. Boka reddes like fullt av forfatterens muntre fremstilling av Van Veeterens sære og gretne fremtoning. Grei skuring.

Tags: , ,

One Response to “Håkan Nesser: Førstebetjenten og tausheten”

  1. Per Buer says:

    I mitt neste liv skal jeg bli som Van Veeterens.

Leave a Reply