Håkan Nesser: Ewa Morenos sak

Ewa Moreno tar seg litt velfjortjent ferie sammen med sin nye kjæreste i sommerhuset hans. Sol og bading, god mat og elskov. Det var i alle fall planen. På toget underveis kommer hun i snakk med en ung kvinne som nettopp har fått greie på hvem hennes biologiske far er, og er på vei for å besøke ham. I et kort jobb-ærend på den lokale politistasjonen får hun greie på at den unge kvinnen har forsvunnet. Senere blir det funnet et lik på stranden. Det viser seg at det er en sammenheng mellom de tre hendelsene, og Moreno tar litt etterforskning i ferien. Like greit kanskje, siden det skranter litt med kjærligheten i mellomtiden.

En finfin etterforskning. Ikke så genial som mange av de andre bøkene. Litt lite Van Veeteren – han kommer bare med som generelt orakel helt på slutten, og da i en sak som bare påvirker rammehistorien såvidt. Grei skuring.

Tags: , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.