Jan Guillou: Men ikke hvis det gjelder din datter

Jan Guillou lar endelig de to toppsoldatene, Carl Gustaf Gilbert Hamilton og Pierre Tanguy møtes, og løse en sak på den gode, gamle Hamilton-måten: Effektivt og militært, og med en passe porsjon høyteknologisk vold. Denne boka er vel egentlig bare blott til lyst, og en endelig slutt på historien om Hamilton. Her er litt av alt. Litt repitisjon av rollene til Eva Tanguy og hennes perfekte officer-and-gentleman Pierre, samt en god porsjon om Erik Ponti. Litt om hva som har skjedd med Hamilton de siste årene, og sammendrag av hans militære karriere. En artig liten forelesning i Russisk historie blir det også tid til. Så blir Eva og Pierres søte lille datter terroristkidnappet, og helvete er løs.

Saken må selvsagt ordnes opp i. Mens politiet jobber i motbakke løser Hamilton inn gamle tjenester hos militær etterretning over hele Europa. Mouna trekkes inn, og får endelig den rollen som Guillou har hintet om i 15 år. Mot slutten braker det løs, full action med Hamilton og Tanguy. Medaljer og flagg som enden på visa.

Ren underholdning, altså, og ikke spesielt dypt. Nesten så man kunne mistenke Guillou for å håve inn noen ekstra kroner på en velkvedet vise. Et must for dem som har fulgt Hamilton gjennom alle år, selvsagt. Stadig irriterende at det er venstresidens vinsnobber og overklasse som liksom er de som redder verdensfreden. Hvor har de vanlige folka blitt av?

Easy come, easy go.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.