Agatha Christie: Appointment with death

Poirot har tatt seg en tur til Jerusalem for å feriere inkognito. Særlig. Der overhører han en mann som sier at en dame må dø. Han blir ikke med på utflukt til severdigheten Petra, det er jo slik en trettende reise, og skoene kommer til å bli helt ødelagt. Til Petra reiser derimot den eldrende fru Boynton og de voksne stebarna hennes. Fru Boynton er særdeles grusom i sin kontroll over familien, og hun blir, ikke overraskende, funnet myrdet underveis på turen. Poirot må grave fram morderen, uten hjelp av annet enn sine små grå celler, og uttalelsene fra de innblandede.

Litt billig løsning, det trekker litt ned. Men dette er ikke av Christies dårligste bøker. Jeg så TV-utgaven i fjor en gang, og det var litt artig, for der har de diktet veldig fritt, og gjort om på hele historien. Kanskje til det bedre.

Tags: , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.