Kjell Ola Dahl: Mannen i vinduet

Reidar Folke Jespersen har en travel dag. Han avslører konas utroskap (som han har visst om lenge), han avslår bistert salg av antikvitetsbutikken han eier sammen med sine to brødre, han gjennomfører et merkelig skuespill med en vakker kvinne på kontoret til lageret til butikken, han har middag sammen med sin kone, barn, svigerdatter og barnebarn, før han samme natt blir funnet drept i antikvitetsbutikken under leiligheten der han bor.

Gunnarstranda og Frölich må nok en gang løse flokene, og det er nesten noe Agatha-Christie-aktig over løsningen.

Dette er veldig, veldig god krim. Her er alt som hører med. Gretne etterforskere, forbudt kjærlighet, historisk bakteppe med mange krinkler og kroker, høy spenning, gisseldrama, og overraskende avslutning. Gunnarstranda finner en havn. Frölich ser ut til å miste en, men dater friskt på si, så det er kanskje ikke så farlig. Alt beskrevet i et nesten lyrisk nydelig språk. Dette er norsk krim på sitt beste. Anbefales varmt.

Tags: ,

Leave a Reply