Knut Hamsun: Under Høststjernen

En middelaldrende person som kaller seg Knut Pedersen har tatt seg husly i ei hytte på en øy for å roe nervene, borte fra byens stress og mas. Uventet treffer han en kamerat fra yngre dager, og gir seg på streif med ham som omvandrende kroppsarbeider gårdimellom. Underveis forelsker han seg i både den ene og den andre.

Under Høststjernen har noe nesten pubertalt gutteaktig over seg. Enhver gutt som har vært fjorten år ville kjenne seg igjen i følelsene som Knut beskriver, selv om hovedpersonen er godt voksen. Innimellom får vi drypp av Hamsuns fantastiske skildringer av naturen, så det nesten drypper og kvitrer og rasler rundt leseren. Historien sier også noe om at man ikke kan rømme fra seg selv, for virkeligheten tar til slutt igjen også Knut Pedersen.

Pedersen er Hamsuns døpenavn. Det er nok ikke lite selvinnsikt Hamsun deler med oss. Boka anbefales for alle. Særemnesøkere, kulturblærer, kiosklitterære entusiaster, og fotfolk. Her er det noe for alle.

Tags:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.