Dennis L. Smith: Miraklene i Santo Fico

Sjarmerende, men småskurkete Leo Pizzola kommer hjem til den lille byen Santo Fico i Toscana for å selge farsgården, og komme seg så fort som mulig bort fra stedet, og tilbake til USA, men salget går trått. Byen Santo Fico ligger utenfor allfarvei, men så dukker det opp en turistbuss, og Leo og hans trofaste sidekick Topo, ser sitt snitt til å gjøre sin barndoms glansnummer, å fortelle en røverhistorie om Mirakelet og Mysteriet i kirken i Santo Fico – for klekkelig betaling. Siden faller Leo tilbake til sitt mest skurkete, og påfører presten alvorlig troskrise. Å skape nye mirakler blir etter dette oppgaven Leo og Topo må slite med.

Dette er en flott liten bok. “Sjarmbombe” om du vil. Nesten forførerisk klisjéfyllt om Toscanakysten, og selvsagt ikke skrevet av noen italiener. Her er den lille kirken med den gamle presten. Her er vakre, men illsinte kvinner som lager den beste maten i verden. Her er det lille runde torget med fontenen og den gamle mannen med hunden. Her er vingårder og rosebusker og vakre unge menn på steilende hester. Det blir nesten litt for mye av det gode. Historien tenderer mot en farse, og selvsagt går det bra til slutt.

Ekstremt forutsigbart, men morsomt og underholdende nok til at den trygt kan anbefales. Kanskje særlig i mørketida.

Leave a Reply