J.R.R. Tolkien: The Lord of the Rings

Jepp, den tiden på året. Denne gangen har jeg hengt meg litt opp i rariteter som ser ut til å være tanker som ble påbegynt, men som forsvant, enten fordi de ikke ble tenkt ferdig (ekstremt vanlig, om man skal tro History of Middle-Earth-serrien), eller fordi de ble klippet bort da boka ble redigert. Her er noen få ting:

I Kløvendal sier Gandalf til seg selv at Frodos hånd nesten er gjennomsiktig, og sier noe som at han “ikke er halvveis gjennom det ennå”. Så mumler han noe om at Frodo på lenger sikt ikke vil bli til noe ondt, men kanskje som gjennomsiktig, fyllt av lys. Dette motivet hører vi aldri noe mer til.

På veien til Rødhornspasset oppdager følget noe som ser ut som en sky, men som i følge Aragorn flyr mot vinden, og det fort. Hva er dette? Crebain eller andre fugler dette også? Et ringskrømt? Noe annet?

I en av Gandalfs feider med Denethor, sier Gandalf noe slikt som at “også jeg har et rike å forestå” (“for did you not know that I am also a steward”). Hva er det Gandalf refererer til her? Tenker han på Valinor? Eller er han riksforstander for hele verden, gitt ordene hans om at selv om Gondor forgår, består hans oppgave om det kun er noen overlevende igjen til senere tider. Eller er det noe helt annet?

Kjenner du til flere rariteter i bøkene som henger litt i lufta?

Tags: ,

Leave a Reply