Alexander McCall Smith: Damenes detektivbyrå nr. 1

Botswana, Afrika. Precious Ramotswe begraver sin far, arver en liten formue i kveg, og investerer uforsiktig nok i Botswanas første detektivbyrå. Med teft og kløkt, og god støtte i detektivhåndboka si, løser hun den ene saken etter den andre.

Denne boka er vel det nærmeste bokklubben vil kalle “en sjarmbombe av en bok”. For det er nettopp hva det er. Forfatteren har opplagt kunnskap om Afrika. Kanskje han kommer derfra, eller har vært der. Wikipedia vet sikkert. Dette er muntert og trivelig, litt melankolsk og skummelt innimellom kanskje. Men først og fremst en glad bok om Afrika. Og det kan vi jammen trenge. Kanskje er det litt naivt og enkelt. Her nevnes ikke AIDS eller krig, eller sult eller korrupsjon, annet enn såvidt mellom linjene. Men det er faktisk helt greit, for Precious er stolt av å være afrikaner, og bra er det.

Anbefales.

Tags: ,

One Response to “Alexander McCall Smith: Damenes detektivbyrå nr. 1”

  1. Gard says:

    … og hvis du er for lat til å lese bøkene, kan du se de (hittil) tre (?) filmene basert på bøkene!

Leave a Reply