Alexander McCall Smith: Moral for vakre piker

J.L.B. Matekoni er rammet av depresjon, og trekker seg tilbake fra verkstedet, ligger på sofaen sin, og har det ikke særlig bra. Flaks da at Matekonis forlovede, Mma Ramatswe i Damenes Detektivbyrå nr. 1 har en utrolig effektiv sekretær, Mma Makutsi som vet å få orden på forretningen. Og siden det bare går så som så med byrået passer det særlig fint. Så dukker det opp noen saker som må klares opp i. Kandidater til en missekonkurranse skal gåes etter i sømmene, og en mann i regjeringskretser mistenker sin svigerinne for å forsøke å ta livet av mannen sin.

Særlig spennende blir det egentlig ikke i bok nummer tre om Damenes Detektivbyrå nr. 1. Sjarmerende som før, men samtidig trygt og greit og ganske uproblematisk. Precious trenger større utfordringer synes jeg, om det skal være verdt å skrive bok om.

Tags: ,

Leave a Reply