Ingvar Ambjørnsen: Opp Oridongo

Ulf Vågsvik, i midten av livet, har flyttet til et lite øysamfunn, for å dele livet med kvinnen han er glad i. Han har ikke mange ting med seg, men mye bagasje har han likevel. Vi får høre om hans gamle demoner, reisen “opp Oridongo”, en virtuell båtreise han drømte seg inn i når psykose slet ham som verst. Så har han flyttet vekk fra Oslo, vekk fra det gamle livet, og han har lagt det gamle navnet igjen hjemme. Stort mer får vi ikke vite om fortiden hans, unntatt noen forsiktige hint om moren og besteforeldrene. I stedet får vi bli kjent med ham og Berit, som har tatt imot ham, og har blitt kvinnen i hans liv.

Ulf har heldigvis blitt mer moden siden vi kjente ham fra tidligere bøker under et annet navn, men han kjemper fremdeles mye med seg selv. Idet fortellingen nesten blir gjentakende, og vi ønsker at Ulf skal komme seg videre, bli mindre selvopptatt og ha mer tiltro til sine nærmeste, inntreffer katastrofen, og etterpå er det Ulf , med sin spesielle kompetanse som må hjelpe til.

Det er godt å lese den siste boka om Elling, unskyld, Ulf Vågsvik. Den er varm, og gir håp og er i perioder både morsom og tankevekkende.

Leave a Reply