Khaled Hosseini: Drageløperen

Vi følger Amir og Hassan glimtvis gjennom oppveksten i Kabul på 70- og 80-tallet. Amir er sønn av en velstående forretningsmann. Hassan er sønn av farens tjener. De er bestevenner, på tross av et svært kraftig klasseskille. Sammen vinner de den store dragekampen. Men så kommer katastrofen. Amir svikter sin beste venn, og må leve med sviket resten av livet. Siden blir Afghanistan okkupert og revet i stykker av krigen, og når Amir vender tilbake 30 år senere er det bare restene av landet igjen.

Dette er en komplett bok, tror jeg. Her er litt av alt. Visdom, politisk kommentar, kunnskapsspredning om et folk og en tid som folk i vesten knapt kjenner. Her er litt kjærlighet og masse vennskap, her er svik og hat, vold og krig, og en hel masse følelser.

Trist er det, men ikke helt uten håp.

Anbefales varmt.

Leave a Reply