Erlend Loe: Stille dager i Mixing Part

Bror Telemann, dramaturg ved Nationaltheatret, elsker teater. Han lever og ånder for teater. Alt er teater. Og en dag skal han selv skrive teater. Da skal han f**n meg vise dem. Han skal vise dem alle. Det blir teater, det.

Nå er han på ferie med kona si Nina og barna i Garmish Partenkirchen, eller Mixing Part, som navnet blir etter at det blir kjørt gjennom en automatisk oversetter. Husvertene snakker nemlig kun tysk, og besvarte bestillingen via en slik. Heldigvis snakker Nina godt tysk. Telemann har ikke noe spesielt fordelaktig forhold til tyskere, og snakker gjerne om området som nazismens vugge, og vertskapet som krigens tapere.

Telemann er glad i kona si og barna, men hans lidenskap, ved siden av teater, er Nigella fra kokebøkene. Gjerne naken i fantasien. Og gjerne i kombinasjon med, du gjettet det, teater.

Dette kan umulig gå bra, så det gjør det ikke, i alle fall ikke før Telemann har vært gjennom noen vanskelige uker av livet sitt.

Som vanlig sårt, rart og morsomt fra Erlend Loe.

Leave a Reply