Henning Mankell: Villspor

Klassisk Walander-krim. En kvinne brenner seg til døde i en rapsåker. En morder går rundt og dreper folk, og skalperer dem etterpå. I typisk Mankell-stil følger vi morderen, alltid et hakk foran, parallelt med etterforskningsgruppa, som må gå bredt ut og roter seg i mange retninger, før Kurt til slutt finner sporet som har ligget latent i bakhodet hans hele tiden, og sammenhengen med selvmordet og drapsserien.

Mankell sparer ikke på virkemidlene, og det blir riktig så spennende etter hvert. Det eneste minuset jeg har at formen blir svært gjenkjennelig fra andre Wallander-bøker. Selv om handlingsforløpet, motivet og sammenhengen er totalt forskjellig, er denne boka svært lik f.eks den senere “Den femte kvinnen”. Pluss for den svært realistiske gjengivelsen av Wallanders liv. Det er ikke vanskelig å pådra seg sympati for mannen. Wallander-bøkene anbefales vel egentlig alle som en.

Tags: ,

Leave a Reply