Arnaldur Indriðason: Fjellet

En kvinne blir funnet hengt på hytta si, nær Þingvellir på Island. Det er opplagt selvmord, men Erlendur klarer ikke helt å legge saken fra seg. Et eller annet sier ham at han må granske saken nøyere, så han setter i gang etterforskning på egenhånd. Underveis skaffer han klarhet i et par andre saker, og han forbedrer forholdet til sine barn og sin egen fortid.

Denne boka er ikke så god som de tidligere bøkene om kriminaletterforskeren Erlendur fra Reykjavik. Den har mange gode elementer, og for dem som har fulgt ham fra bok til bok er det godt å se at livet hans ikke går helt på skjeve hele tiden. Men kriminalfortellingen denne gangen virker for konstruert. Og han kunne godt blitt kronet med en hel seier for en gangs skyld. Det går ikke helt galt, men det går jammen ikke helt bra heller.

Tags: ,

Leave a Reply