Haruki Murakami: Norwegian Wood

Japan, sent 60-tall. Toru Watanabe opplever et tap i livet når hans beste venn går hen og tar livet sitt. Han flytter til Tokyo for å studere. Han jobber flittig, bor dårlig, og lever et utsvevende, men innholdsløst studentliv. Så treffer han igjen bestevennens kjæreste Naoko, og utvikler etter hvert et forhold til henne. Men livet til dem begge går etter hvert alvorlig på tverke.

Dette er en rik bok. Den har så mye. Kjærlighet, samfunnskritikk, 60-talls-mimring, musikk, seksualitet, vulgær humor, psykiatriske forviklinger og en aldri så liten porsjon livsvisdom. I starten er den litt forvirrende, men når man kommer inn i den er det ganske fantastisk. Dessuten har den historier inni historier inni historier, noe jeg finner helt uimotståelig. Boka kunne kanskje vært litt strammere i sin komposisjon, men da hadde den også blitt fattigere.

Anbefales

Leave a Reply