Robert Wilson: Et lite drap i Lisboa

Politietterforsker Zé Coelho etterforsker drapet på femten år gamle Catarina Oliveira. Det viser seg at med sine bare femten år er hun en promiskuøs pike, på kant med familie og venner, og mange kan ha motiv for å drepe henne. Over 50 år tidligere jobber Klaus Felsen for det tyske SS under andre verdenskrig med å skaffe Wolfram fra Portugal til tysk våpenproduksjon. Ikke overraskende kanskje viser det seg at disse to historiene er lenket sammen når etterforskningen går mot slutten.

Dette er … veldig bra. Det historiske bakteppet er nøyaktig, og gir et sterkt skinn av å være historisk korrekt, samtidig som det er rått og ekte. Det er nesten som å være tilstede. Svette, varme, kulde, blod, redsel, overgrep og angst. Historien om Zé er fortalt med varme intensitet, men ikke uten humor. Språket er sprell levende som en nytrukket makrell. En ganske fantastisk bok. Den er sortert under krim eller thriller, men dette er likevel stor litteratur. Anbefales varmt.

Tags: ,

Leave a Reply