J.R.R. Tolkien: The Lord of the Rings

Jeg har lest LOTR enda en gang. Denne rundens spesialitet: Pussige feil i teksten. F.eks:

  • Når hobbitfølget reiser fra Krikhølen har de med seg seks ponnier. Når de reiser fra dyssehaugene har de bare fem. Hvor ble det av den siste?
  • Gimli ytrer, når han kommer til Moria, at han tviler på at Balin noengang kom dit. Dette rimer dårlig med at Balin faktisk sendte bud til Ensomfjellet om at de hadde kommet til Moria og slått seg ned der. Gimli, sønn av Glóin, var ganske så sikkert informert om dette på forhånd.
  • Når Gimli, Legolas og Aragorn undersøker de døde orkene etter at Munti og Pippin har blitt fanget, sier Legolas at Sauron ikke bruker alveruner. Dette stemmer ikke, noe Gandalf forteller Frodo allerede i kapittel to, når han utlegger betydningen av nettopp alverunene på selve herskerringen.
  • I Rohan sier Gimli at han ikke har brukt øksa si til annet enn å hogge ved siden Moria. Han og Legolas drepte imidlertid mange orker ved overfallet ved Parth Galen, og brukte neppe bare hendene.
  • Idét Sam tilbyr seg å bære ringen for Frodo like før de kommer til Dommedagsberget, blir Frodo sint, og tar hånden til sverdhjaltet. Men sverdet (som egentlig var Sams) ble tatt fra ham i tårnet i Cirith Ungol, og vist fram for Gandalf og Aragorn ved Morannons port. Sam bærer Stikk, så det kan ikke være dette heller.

Flere morsomme feil?

Tags: ,

One Response to “J.R.R. Tolkien: The Lord of the Rings”

  1. ingvar says:

    Fant enda en: På Cormallens enger, like etter at Sam har våknet, ler Gandalf en god latter, og Sam tenker at han har ikke hørt latter på ukesvis. Men det er bare noen dager siden han hørte Frodo le i Cirith Ungol, like nedenfor Hutulas hule.

Leave a Reply