Kjell Ola Dahl: En liten gyllen ring

Katrine Bratterud er på fest med kollektivets ansatte. Som rehabilitert stoffmisbruker er hun det edru unntaket i den ellers ganske fuktige festen. Under tiden blir hun dårlig, og forlater stedet. Noen timer senere blir hun funnet drept, slengt i en veigrøft ved Mosseveien. For å løse mordgåten må førstebetjent Gunnarstranda og etterforsker Frank Frölich må nøste opp historien rundt Katrine. Den er lang, trist og brokete, men med noen omveier kommer de til slutt i mål.

Dette er oppskrift-krim. Det er hverken veldig overraskende eller spesielt genialt, men likevel førsteklasses håndtverk, og god underholdning. Spenningsfeltet mellom Gunnarstranda og Franken er mindre enn i senere bøker, og forskjellene dem imellom spiller dem snarere sammen enn fra hverandre. Den lille, tynne, gretne og litt bitre enkemannen, og den stadig ugifte ynglingen. Fin spenning i avslutningscenen får vi med på kjøpet. Slett ikke verst, og kan godt anbefales.

Leave a Reply