Henning Mankell: Den urolige mannen

Kriminaletterforsker Kurt Wallander har passert 60 år, og begynner å føle seg gammel. Han opplever også plutselige blackouts. Hvor var han? Hvor skulle han? Dette gjør ham bekymret og urolig. Samtidig får han oppleve den store glede bli bestefar.

I et selskap hos hans tilkommende svigersønns foreldre blir han betrodd en selsom historie fra en kalde krigen. Siden begynner folk å forsvinne. Kurt får en travel sommerferie.

Dette er en litt trist bok, som først og fremst handler om å bli gammel, og om hva som er viktig i livet. Wallander gjør regnskap for livet sitt. Det har ikke vært så ille. Men det er også savn. Som sekundærtema får vi litt om Sveriges rolle i den kalde krigen, og om dobbeltmoralen i det såkalte nøytrale Sveriges forsvar.

Anbefales, og ikke bare for krimelskerne.

Dette er den siste boka om Kurt Wallander. Vi kommer til å savne ham.

Tags: ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.