Håkan Nesser: Carmine Street

Forfatteren Erik og hans kone billedkunstneren Winny, opplever alle barneforeldres mareritt. Deres fire år gamle datter Sara blir bortført, og forsvinner. Winny må ha psykiatrisk behandling, og Erik overlever på jobben med å holde henne oppe, eller bære henne på hendene, som psykologen hans sier. For å komme seg videre i savnet og sorgen flytter de til New York. Winny er overbevist om at Sara fortsatt er i live, og Erik har fått beskjed om ikke å knuse håpet hennes. Så begynner merkelige ting å skje, og Erik innser hvor lite han egentlig vet om sin kone.

Dette er en flott bok fra Håkan Nesser. Fra å være en litt trist historie om hvordan kunstnerparet overlever sorgen over sin datter, snur den seg til en ultraspennende thriller, ikke ulikt det Nesser gjør både i bøkene om Gunnar Barbarotti og om Van Veeteren.

Samtidig er dette en aldri så liten godbit fordi den er skrevet i og om New York. Jeg fikk jammen lyst til å reise dit da jeg leste boka. Dette er bind 1 i Nessers såkalte storbytrilogi, uten at den har noe med de andre bøkene å gjøre.

Nesser er nestor. Les denne.

Tags: , ,

Leave a Reply