John Steinbeck: Alle tiders torsdag

Cannery Row, Monterey, California, mot slutten av 40-tallet. Marinebiologen Doc lever av å levere bløtdyr på sprit fra sitt lille laboratorium. Han tror han har alt han trenger, men er likevel deprimert, og hans livsløgn er at han skal skrive en avhandling om blekkspruter. I vennekretsen hans finner vi blant annet den tvilsomme Josef-og-Maria “El Patrone” i butikken, Mack med sin lurvete forsamling halvkriminelle kamerater i bofellesskapet Palace Grill, Docs gode venninne Fauna som driver det lille lokale horehuset Bear Flag, og andre, bokstavelig talt i samme gate. Alle i kretsen rundt er enige om at Doc trenger et kvinnfolk. så dukker Suzy opp med bussen en dag, alene og hun trenger en jobb.

Melankolsk og morsom oppfølger til Cannery Row. Det blir sagt om Steinbeck at han leverer populærlitteratur, men med kvalitet. Det borger for gode leseopplevelser. Så også her.

Anbefales varmt.

Tags: ,

Leave a Reply