Patricia Cornwell: The Body Farm

Elleve år gamle Emily Steiner blir funnet myrdet på et lite sted på landsbygda i Nord-Carolina. Drapet likner på signaturen til en kjent seriemorder, og FBI-enheten som holder i saken, støttet av rettsmedisiner Kay Scarpetta, hennes makker i politiet, Pete Marino, og FBI-profilerer Benton Wesley, undersøker saken. I det lille nærmiljøet kjenner alle alle, og det er ikke lett å nøste opp saken, særlig ikke etter at Marino blir forsøkt headhuntet til ny politisjef.

Litt fallende gateverdi på denne. Forholdet mellom Scarpetta og hennes venner Marino og Wesley nærmer seg såpeopera. Vi får visitt av Scarpettas niese Lucy som har blitt voksen, lesbisk, og jobber med et stipend på FBI-skolen, men blir utsatt for en konspirasjon, bare sånn for å gjøre såpeoperaen mer interessant. Den som ikke har gjettet hvem skurken er før nettet snører seg sammen, tja, hun får vel lese hele boka, da.

Tags: , ,

Leave a Reply