Patricia Cornwell: From Potter’s Field

Rettsmedisiner Kay Scarpetta må på jobb, selv om det er selveste julaften. Hun må reise til DC for å undersøke nok et offer for hennes erkefiende; Temple Gault, og endelig ser det ut til at nettet skal snøre seg sammen rundt Gault.

Patricia Cornwell er i denne boka sterkt tilbake etter den noe svakere såpeoperaen i forrige nummer av føljetongen om Scarpetta og vennene hennes. Her er det god spenning, og siden Gault er en som ikke skyr å drepe noen som helst, bør ikke leseren være for sikker på hvem som står igjen i live til slutt.

En ting som fasinerer meg litt er Cornwells tilsynelatende glede over å utstyre folk flest, og single damer ikke minst, med kraftige skytevåpen. Scarpetta har et helt arsenal av håndvåpen å ta av. Litt fremmed. En veldig amerikansk greie, kanskje?

Tags: , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.