Patricia Cornwell: Cause of death

For en gangs skyld er det ikke snart jul, men snarere nyttårsaften, når rettsmedisiner Kay Scarpetta, vikarierende for en av sine underordnede, blir kalt ut på oppdrag for å undersøke et åsted, denne gangen under vann. Det som er særlig merkelig er at hun ble varslet på forhånd, og, skal det vise seg, før den drepte faktisk døde. Den døde blir funnet på et område som brukes til å oppbevare utrangerte skip fra marinen, og Kay må jobbe med særdeles lite hyggelig militært personnel, særdeles lite hyggelige politifolk fra området. Ikke lenge etterpå dukker det opp en særdeles lite hyggelig bok, med et innhold som er ren ondskap, mikset med religiøs fanatisme. Dr. Scarpetta må hjelpe til å løse noe som utvikler seg til en nasjonal krise, som vanlig godt hjulpet av sin intelligente niese Lucy, og sin trofaste våpenbror, førstebetjent Pete Marino, og evig i sitt vanskelige forhold til sin elsker Benton Wesley.

Dette er grei underholdning, men der Cornwell prøver å gå dypt inn på følelseslivet, f.eks forholdet mellom Kay og Lucy, eller trekantrelasjonen Bentley/Scarpetta/Marino, klarer jeg ikke helt la meg rive med. Men for all del, god underholdning. De tekniske åpenbaringene med Virtual Reality og roboter som klatrer opp stiger var sikkert veldig kult da boka kom ut.

Tags: , ,

Leave a Reply