P.D. James: Dragning mot død

Førstebetjent Adam Dalgliesh blir oppsøkt av den fremstående politikeren Sir Paul Berowne. Berowne har fått noe som minner om et trusselbrev, og lite hedærlig omtale i et sladdermagasin. Det kan virke som han også har noe mer på hjertet, men får ikke anledning til å dele det med Dalgliesh, som blir stående litt fortumlet igjen etter møtet. Noen dager senere er den litt vimsete gamle frøken Emily Wharton, og hennes underlige følgesvenn, lille Darren, på vei til den lokal lille kirken langs bredden av Themsen. Inne i kirken oppdager de to lik med strupen skåret over. Den ene er en Harry Mack, en lokal uteligger. Den andre er Berowne. Dalgliesh og hans to våbendragere, John Massingham og Kate Miskin må oppklare mordet, og støter på mange hindringer underveis. Familien Berowne og deres hushold er hverken spesielt snakkesalige eller vennlige, og hvordan kan det ha seg at ikke mindre enn tre kvinner i Berownes nærmeste omkrets har omkommet under mer eller mindre mystiske omstendigheter de siste årene.

P.D. James har sin egen stil som hun er vel berømmet med. Hun kommer til sin fulle rett også her. Dalgliesh dykker ned i familien Berownes livs mange fasetter, og avslører løgner og bedrag i rolig tempo, fullstendig uten å bli opphisset eller miste besinnelsen. Det er kanskje det som er så fint med Dalgliesh. Han er trygg. Her blir det dessuten ganske så spennende mot slutten. Kan trygt anbefales.

Tags: , ,

Leave a Reply