Patricia Cornwell: Black Notice

Direktøren for Virginia rettsmedisinsk institutt, dr. Kay Scarpetta blir motarbeidet. Den nye kvinnelige politisjefen gjør alt for å sette henne i vanry, noen på kontoret stjeler og saboterer tjenesten, det blir sendt falske eposter i hennes navn, og noen utgir seg for henne i chatrom på Internett. Hennes beste venn, førstebetjent Pete Marino har blitt flyttet, i praksis degradert, og en vanskelig sak blir sabotert av en ubrukelig etterforsker som tilfeldigvis er politisjefens favoritt. Aner vi enda en konspirasjon der noen er ute etter å ta Scarpetta? Vi gjør nok det. Ja, og så blir hun sjekket opp av en ung type og har som vanlig et turbulent forhold til sin niese.

Det er noe rart med disse bøkene om Scarpetta. De er ganske forutsigbare, nesten til det kjedsommelige repitive, men likevel så fengende. Hva er det med dem? Skulle vi menn liksom bli facinert av en såpeserie av konspirasjonsteori mikset med høyteknologisk etterforskning utført av en hyperintelligent moden kvinne med store bryster, våpenfetisj og som i tillegg er en fantastisk kokk? Heh? Skulle vi? *Sukk* vi er så enkle, så enkle.

Tags: , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.